Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 842: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 22 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 843: Bărbat de 79 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență hepatică, renală, sechele post AVC.

Deces 844: Bărbat de 56 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 14 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică mixtă, hipertensiune arterială.

În cazul decesului nr. 845 este vorba despre medicul Maria Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia, despre care a anunțat în această imineață Centrul de Sănătate din Cimișlia. MSMPS confirmă decesul și precizează că Maria Păușoi a fost internată la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Ea a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS și Spitalul Raional Cimișlia. Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Ministerul exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

În total, 29 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Detalii: Încă un medic din R. Moldova a pierdut lupta cu COVID-19

Totodată, alte 217 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import (România-1, Irlanda-1).

Detalii: +217 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore