Primarul general al capitalei anunță că a solicitat Centrului Național Anticorupție investigarea activității lui Eugeniu Axentiev pe perioada mandatului acestuia de director al Î.M. Regia Autosalubritate, dar și altor organe de drept și control să examineze rezultatele auditului efectuat la întreprindere.

Potrivit lui Ceban există temei clar de demisie din funcție în cazul lui Axentiev. Acesta vine în baza rapoartelor prezentate de către grupul de lucru, ce a realizat ancheta de serviciu și a instituțiilor centrale cu privire la situația creată la Poligonul din Țînțăreni, unde timp de o săptămână s-a luptat cu localizarea incendiului de deșeuri solide.

Primarul general subliniază că acest lucru a provocat cheltuieli suplimentare la bugetul municipal și a stârnit nemulțumirea oamenilor din localitățile din preajmă, din cauza fumului dens eliminat rezultat al incendiului. În consecință, timp de o săptămână, oamenii au blocat accesul autospecialelor pentru transportarea deșeurilor la poligon.

Totodată, Ceban informează că ieri, a primit semnale că s-ar organiza acțiuni de protest în rândul angajaților întreprinderii, după ce săptămâna aceasta, în ședința CMC, primarul a anunțat că va cere demisia lui Axentiev și a fost susținut de toți consilierii municipali prezenți în ședință.

Tot ieri a fost constituit un grup de lucru, ce imediat a purces la analiza economico-financiară la întreprindere, iar lucrările de audit continuă.

Pe această cale, Ceban îl avertizază pe Axentiev să se abțină de la incitarea la ură a angajaților întreprinderii față de el și primărie.

Amintim că, primarul capitalei Ion Ceban a semnat o dispoziție cu privire la suspendarea contractului individual de muncă al directorului Î.M. Regia Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, iar astăzi a fost adusă la cunoștință și contrasemnată de E. Axentiev. Totodată, începând cu ziua de ieri a fost numit director interimar, pe perioada desfășurării anchetei, Dumitru Vulpe, vicedirector în exercițiu.

Detalii: Chișinău // (DOC) Directorul Regiei Autosalubritate, suspendat din funcție