Iurie Harmelin, consilier municipal PSRM și fondatorul teatrului dramatic „De pe strada Trandafirilor” s-a stins din viață. Despre aceasta anunță primarul general al capitalei Ion Ceban.

„Cu un mare regret am primit vestea că s-a stins din viață prietenul, colegul, Omul talentat, Fondatorul teatrului dramatic „De pe strada Trandafirilor”, Maestrul Iurie Harmelin. Timp de 40 de ani, pe scena teatrului au fost organizate peste 200 de spectacole bazate pe lucrări din literatura rusă și mondială. Fiind consilier municipal a dat dovadă de profesionism și dedicație în munca SA. La ultima ședință a CMC, în care a participat, au fost votate decizii importante pentru Capitală, printre care și decizia de a fi realizat Planul Urbanistic General al municipiului. Iubea viața, iubea munca, iubea frumosul! Dumnezeu să vă odihnească Maestre! Sincere condoleanțe familiei și celor apropiați”, se arată în mesajul lui Ceban. 

În 2016, Harmelin a fost diagnosticat cu cancer. Acesta s-a tratat într-una din clinicile din Israel.

Iurie Harmelin a fondat teatrul „De pe strada Trandafirilor” în 1978. Timp de 40 de ani, pe scena teatrului au fost organizate peste 200 de spectacole bazate pe lucrări din literatura rusă și mondială.

A devenit consilier muncipal din partea PSRM în urma alegerilor locale din 2019.