Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie pentru mai multe state (conform situației din data de 7 august 2020).

Informația exhaustivă poate fi accesată pe site-ul ministerului www.mfa.gov.md (banner: Alerte COVID-19) sau pe adresa directă: https://bit.ly/30E4u69 (fișier în format pdf, atașat mai jos).

Suplimentar la resursele MAEIE, se recomandă consultarea datelor actualizate privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarele adrese:

Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană): bit.ly/3eBoSIP  

IATA Organizația Internațională a Aviației Civile: bit.ly/30Uf75i

Pentru cetățenii Republicii Moldova care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, recomandăm monitorizarea actualizărilor publicate pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele de reședință. Lista poate fi accesată pe site-ul web al ministerului: https://bit.ly/39rMG0L.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 - (gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova) sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteţi expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau prin Skype: callcenter-moldova.