Cele patru femei care au fost surprinse cum furau cu un Audi Q5 pavajul de strada Kiev, din sectorul Rîșcani al capitalei, riscă să se aleagă cu amenzi de mii de lei sau cu zeci de ore de muncă în folosul societății. Angajații IP Rîșcani s-au autosesizat și au pornit pe urmele lor.

Solicitată telefonic, Natalai Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că IP Rîșcani  s-a autosesizat, iar poliția intreprinde toate măsurile de rigoare pentru identificarea persoanelor care au comis sustragerea pavajului de pe strada Kiev.

„Toate circumstanțele cazului se stabilesc cât și prejudiciul cauzat. În cel mai rău caz, pe numele celor patru femei va fi pornit întocmit un proces-verbal în baza articolului 105 „Sustragerea în proporţii mici din avutul proprietarului”. Este vorba despre sustragerea în proporţii mici din avutul proprietarului prin furt, însuşire, delapidare, abuz de serviciu sau escrocherie, infracțiune care se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale (adică, de la 1500 de lei până la 6000 de lei), sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore”, a precizat Stati.

Totodată, Stati a ținut să menționeze că după ce se vor stabili toate circumstanțele și dacă suma prejudiciului va fi mare, cele patru făptașe s-ar putea alege cu dosar penal.

Amintim că edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative cu participarea pretorilor de sector, a declarat că patru femei cu o mașină de marca AUDIQ5, numite de primar „gospodine”, au sustras elemente de pavaj de pe șantierul de renovare a scuarului din str. Kiev.

VIDEO // Momentul în care 4 „gospodine” cu o mașină de lux fură pavajul din Chișinău. Primăria le-a dat în căutare