Mai multe persoane au fost surprinse cum sustrăgeau materiale de construcție de la șantierele privind amenajarea obiectivelor de infrastructură din capitală. Imagini video cu acțiunea în cauză au fost publicate de Primăria municipiului Chișinău.

„Gospodinele” lui Ceban care au furat pavajul de pe strada Kiev, vor munci în folosul comunității

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat implicarea instituțiilor de profil pentru identificarea persoanelor suspectate de sustragerea materialelor. De asemenea, edilul a solicitat să fie făcute publice imaginile video și pozele, unde sunt depistați unii cetățeni, care au comis furturi de pe domeniul public.

Subiectul a fost abordat vineri, în cadrul ședinței operative cu participarea pretorilor de sector. Potrivit primarului, câteva doamne cu o mașină marca AUDI model Q5, numite de primar „gospodine”, au sustras elemente de pavaj de pe șantierul de renovare a scuarul din str. Kiev.

În cel de-al doilea caz, au fost furate băncile recent instalate în scuarul din str. Ion Pelivan, aflat în proces de renovare.

Edilul capitalei a declarat că asemenea acțiuni sunt josnice, iar efortul depus de municipalitate este în van. Totodată, primarul general a cerut responsabililor să securizeze șantierele, iar persoanele vinovate să fie sancționate.