Deputatul Ruxanda Glavana susține că desemnarea Spitalului Clinic Republican și a Spitalului Sfânta treime, ca instituții de tratament împotriva Covid în primă linie a fost o greșeală.

În cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă ex-ministra sănătății susține că aceste două instituțiie au o importanță strategică. 

„Este vorba despre o instituție terțiară și o instituție de importanță strategică pentru municipiu. Îmi pun și astăzi întreabarea de ce nu a fost activat spitalul Miniusterului Afacerilor Interne, de ce nu a fost activat Spitalul Militar, de ce Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile care circa 160 de paturi care puteau fi reorganizate și transformate, de ce ele nu au fost folosite? Care este raționamentul autorităților care decid că de la etajul 7 până la etajul 14 de la spitalul clinic Republican trebuie să fie secție Covid. Dar cum rămâne cu restul pacienților? Există intervenții planice, există alte tipuri de urgențe grave care pot fi rezolvate doar înștr-un spital de nivelul celui de la Sfânta Treime sau Republican”, a declarat Glavan. 

Deputatul a adăugat că autoritățile se învârt într-un cerc vicios care stau într-o zonă de confort și că le este mai comod să dea vina pe populație decât să-și asume lupta cu Covid: „Însăși angajații din sistemul de sănătate sunt disperați și ei cer să fie testați periodic. Este evident pentru toată lumea că lucrurile nu pot fi oprite dacă nu îi depistezi prin testare pe cei infectați și nu ai un tablou clinic”.