Un bărbat a mers la odihnă cu doi prieteni pe malul unui iaz, iar după ce a consumat băuturi alcoolice, a intrat în apă și nu a mai ieșit. Acesta s-a înecat la o distanță de 1,5 m de la mal, dar și la 20 de m de semnul care interzice scăldatul. Tragedia a avut loc în seara zile ide ieri, în jurul orei 18:09, în loclaitatea Boroseni, din raionul dondușeni.

Contactată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Dondușeni, a declarat pentru Deschide.MD că victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 53 de ani.

„Fără ca să comunice nimic, bărbatul a mers să se scalde şi a sărit în apă de pe mal. Cei prezenţi văzând că bărbatul nu a ieşit la suprafaţa apei au încercat să-l caute însă fără careva rezultat, din motiv că în locul dat malul este abrupt şi este adâncime mare. Peste 20-30 minute corpul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în apă la o distanţă de aproximativ 1,5 m. de la mal. Cadavrul bărbatului a fost îndreptat spre examinare medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului”, ne-a spus Talpă.

Reprezentantul IP Dondușeni a ținut să menționeze că bazinul acvatic unde s-a produs tragedia a fost inspectat la data de 08.06.2020. 

„Pe mal sunt amplasate avizuri privind interzicerea scăldatului, unul dintre care se afla la distanţa de circa 20 m. de locul producerii incidentului. Pe parcurs de către angajaţii IP Donduşeni au fost desfăşurate mai multe activităţi în vederea prevenirii cazurilor de înec”, susține Talpă.