Procuratura Generală a venit cu un comunicat de presă, drept reacție la unele informații difuzate în spațiul public în care se vorbește despre o solicitare a procurorilor de a pune sechestru pe sediul central și pe conturile corespondente ale unei bănci.

Instituția acuzatorilor de stat susține că Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul vizând frauda bancară.
„Investigațiile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar, și nu în ultimul rând - recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor. În această ordine de idei, ținem să aducem la cunoștință că, în timpul apropiat, Procuratura Anticorupție va deferi justiției unele episoade vizând frauda bancară, despre care instituția va informa suplimentar, în limitele permise de rigorile legii, pentru a nu afecta desfășurarea în continuare a investigațiile pe acest caz”, este menționat în comunicatul PG. 
Jurnalistul Dumitru Ciorici a postat pe contul său de Telegram că după ieșirea lui Veaceslav Platon din închisoare, una dintre cele mai mari bănci din Moldova, procurată de investitori străini, pare să aibă probleme.
„Informațiile neoficiale spun că o subdiviziune a procuraturii ar fi solicitat sechestru în valoare de de 2.3 miliarde de lei (cca 117 mln EUR) în raport cu administrația băncii. Pentru că suma e foarte mare, s-a dispus aplicarea sechestrului pe oficiul central al băncii, dar și pe conturile corespondente. Încă nu e clar dacă acest lucru s-a produs deja, deoarece, din surse bancare neoficiale, cei de la Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) ar fi înțeles rezonanța mare a cazului și încearcă întâi de toate să înțeleagă ce repercusiuni poate avea o astfel de acțiune”, scrie Ciorici pe Telegram. 
Amintim că înaintea eliberării lui Veaceslav Platon din pușcărie, în presă au fost publicate mai multe înregistrări video cu supranumitul raider Veaceslav Platon de la audierea în fața procurorilor, inclusiv a șefului PG Alexandr Stoianoglo
 
Întruna din înregistrări, Platon spune că ar „trebui de intrat la Victoriabank”, având în vedere, ca acționarul de drept din România - Banca Transilvania să fie lăsat fără pachetul de acțiuni.