Proiectul privind scutirea de taxe a transportatorilor auto de călători în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020 a fost aprobat, astăzi, 4 august, în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Încă de la începutul şedinţei, reprezentantul Asociației patronale a transportatorilor auto a rugat consilierii să accepte scutirile de taxe. Potrivit lui, numărul microbuzelor care mai circulă pe străzile Chișinăului a scăzut până la 350 de unități.

Potrivit notei informative emise de Asociație, din aprilie și până la sfârșit de iunie, de pe rutele municipale de microbuz au fost retrase definitiv din activitate 210 unităţi de transport şi numărul lor continuă să scadă. Astfel, există riscul ca de la începutul anului școlar, în cazul în care elevii vor reveni la școală, municipalitatea să se confrunte cu probleme majore legate de asigurarea transportării fluxului de călători.

Consilierul municipal, Vitalie Mucan, președinte de ședință, a spus că decizia adoptată va asigura circulația neîntreruptă a transportului public de pasageri până în momentul în care noile autobuze și troleibuze vor reînnoi parcul municipal de transport public.