În perioada 27 iulie – 1 august curent, inspectorii Agenției s-au axat preponderent pe controlul respectării legislației naționale în domeniul transporturilor de către operatorii de transport rutier ce prestează servicii de transport contra cost și/sau în cont propriu de mărfuri, potrivit unui comunicat al ANTA.

Astfel, în cadrul acțiunilor de control au fost sancționați 19 conducători auto, precum și operatori de transport rutier, pentru nerespectarea restricțiilor impuse ca urmare a regimului termic, care s-au ales cu amenzi de la 3000 lei la 4500 lei aplicate persoanelor fizice și de la 12000 lei la 15000 lei aplicate persoanelor juridice.

În aceiași ordine de idei, comunicăm că inspectorii Agenției au sancționat 18 conducători auto, respectiv și operatori de transport rutier, pentru lipsa la bordul unității de transport a actelor permisive și/sau documentelor specifice tipului de transport efectuat, fiind aplicate amenzi de la 3000 lei la 4500 lei persoanelor fizice și de la 10000 lei la 12000 lei persoanelor juridice.

Totodată, menționăm că de către Agenție, au fost inițiate și ulterior efectuate 4 operațiuni de control inopinat la sediile operatorilor de transport rutier, care au încălcat regimul de autorizare și nu au respectat obligațiunile prevăzute de Codul Transporturilor Rutiere. Prin urmare, au fost întocmite 4 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea amenzilor în mărime de 80000 lei.

În acest sens, Agenția atenționează conducătorii auto, precum și operatorii de transport rutier, să se conformeze prevederilor impuse de Codul Transporturilor Rutiere și Legea drumurilor, în caz contrar, cei vizați riscă să fie sancționați conform legislației în vigoare.