În perioada 4 – 6 august 2020, Asociația Națională pentru Turism Receptor va organiza online, cea de a-4-a ediție a Forumului pentru Turism Receptor și Domestic - forum dedicat segmentului de turism receptor și domestic din Moldova, care are rolul unei platforme pentru discuții cu potențial de stabilire a colaborărilor între părțile interesate din industria turismului.

A patra ediție a Forumului ANTRIM pentru Turism Receptor și Domestic 2020 va evidenția necesitatea adoptării unui răspuns, ajustarea strategiei businessului și orientarea industriei turismului către noile realități ale activității turistice, considerând contextul creat de focarul de infecție COVID-19, în cadrul a 3 sesiuni:

  • 4 august 2020  Panelul de discuții nr. 1 - Digitalizarea – instrument de stimulare a dezvoltării businessurilor din turism
  • 5 august 2020  Panelul de discuții nr. 2 – Care sunt aștepările de la industria turismului în era post-COVID-19?  Partajarea celor mai bune practici  și trenduri de dezvoltare a industriei turismului.
  • 6 august 2020 Panelul de discuții nr. 3 - Noi provocări pentru industria turismului din Moldova: modalități de adaptare și posibilități de asistență disponibile.

Profesioniștilor din industria turismului, dar și publicului larg li se vor pune la dispoziție prezentări și viziuni despre tendințele globale în turism de la experți de renume mondial de la World Tourism Organization (UNWTO), Oxford Economics, TripAdvisor, MMGY Global, Chemonics, Universitat Ramon Llull și Winerist.

Vor fi reflectate și programele teritoriale de suport din Moldova, prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Agenția de Investiții din Moldova, ODIMM, AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (programul Advice for Small Businesses), inițiativa Uniunii Europene și Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și UK aid.

Ediția a-4-a a Forumului pentru Turism Receptor și Domestic este organizat de Asociatia Nationala pentru Turism Receptor cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și inițiativa EU4Business a Uniunii Europene.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook @ANTRIM.MD și pe privesc.eu.