Șefa unui oficiu poștal din raionul Telenești, riscă până la 6 ani de închisoare, după ce a însușit în mod ilegal banii alocați pentru achitarea pensiei, îndemnizații și ajutoarelor pentru perioada rece a anului.

Polițiștii din Telenești, au stabilit că, în perioada de timp octombrie 2019 — aprilie 2020, angajata în funcția de șef al unui oficiu poștal din raionul Telenești, folosindu-se de situația de serviciu, a însușit în mod ilegal de la 21 bătrâni, mijloacele bănești privind achitarea de pensii, îndemnizații și ajutoare sociale, stabilindu-se la moment un prejudiciu material cauzat statului, în mărime de peste 35 mii lei.

„Astfel pe cazul dat a fost pornită cauza penală după indicii componenței de infracțiune prevăzute de art. 191 alin. (2) (Delapidarea averii străine, săvârşită cu cauzarea de daune în proporţii considerabile cu folosirea situaţiei de serviciu), Codul Penal al Republicii Moldova. Dacă bănuita va fi recunoscută vinovată, aceasta riscă până la șase ani închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții, sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani”, se arată într-un comunicat al IP Telenești.


Inspectoratul de poliție Telenești, solicită respectuos, ca persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale șefului oficiului poștal să se adreseze la organul de drept.