Așa cum au promis săptămâna trecută, agricultorii din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni au ieșit astăzi la protest. Astfel, fermierii au ocupat unul dintre traseele naționale din raionul Căușeni. Ei sunt nemulțumiți de lipsa de acțiuni din partea Guvernului după ce au avut de suferit din cauza grindinei și secetei îndelungate.

Zeci de tractoare au fost scoase în drum. Agricultorii anunță că în urma condițiilor meteo terenurile agricole au fost compromise în proporție de 80%.

La fel, fermierii s-au adresat reprezentanților opoziției să depună efortul pentru a da jos actualul Guvern care ignoră situația din domeniul agrar.

De precizat că agricultorii au solicitat premierului Ion Chicu să introducă stare de urgență din cauza grindinei și secetei îndelungate, dar și introducerea unui moratoriu la plata impozitelor și creditelor pentru agenții economici afectați și compensarea a 50% din prejudiciile cauzate de grindină.

Detalii: Agricultorii din Ștefan Vodă și Căușeni, intimidați și presați de Poliție după ce au cerut ajutor de la premierul Ion Chicu