Un bărbat a ajuns la spital, după ce motocicleta cu care se deplasa a fost spulberată de un automobil la volanul căruia se afla un șofer băut. Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 08:05, pe traseul R-6, în raionul Sîngerei.

Ina Moscaliuc, ofițerul de presă al IP Sîngerei, a declarat pentru Deschide.MD că victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 56 de ani.

„Dânsul se deplasa cu o motocicletă de model Delta pe un drum cu prioritate, iar la intersecția cu drumul local din satul Chișcăreni, a fost ciocnit lateral de un automobil de maca VolkswagenV-Wagen Caddy, la volanul căruia se afla un șofer de aceeași vârstă. Ultimul nu a cedat trecerea motocicletei ce se deplasa regulamentar pe drumul cu prioritate”, susține Moscaliuc.

Ofițerul de presă al IP Sîngerei a ținut să menționeze că în urma impactului, motociclistul a fost transportat la spital cu diverse traumatisme.

Totodată, șoferul automiobilului Volkswagen a fost supus testării alcoolscopice cu alcotestul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.16 mg/l. 

Amintim că noaptea trecută un tânăr de 21 de ani a murit, după ce motocicleta cu care se deplasa s-a izbit într-o grămadă de pietre din localitea  Sănătăuca, din raionul Florești.

FOTO // Un tânăr motociclist și-a găsit moartea într-o grămadă de pietre, la Florești

Este de menționat că potrivit INSP, în ultimele 6 luni, în țară s-au înregistrat 109 de accidente cu implicarea motocicletelor. În rezultatul acestora, 9 persoane au decedat, iar 106 s-au ales cu traumatisme grave.

Totodată, în preioada 1 mai – 20 iulie, ofițerii INSP al IGP au depistat 180 de șoferi moto în stare de ebrietate, iar peste 430 de motociclete au fost ridicate la parcarea specializată.