În pofida mai multor suspiciuni și neclarități, fostul consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi, în prezent, consilier municipal din partea PSRM la Bălți, Serghei Gramma, a fost numit director general al societății pe acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord). Acesta a câștigat concursul din 17 iulie, anunțat de Agenția Proprietății Publice. Gramma a avut doar un contracandidat – Oleg Petelca, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Întreprinderii de Stat „FEE-Nord” s-a desfășurat cu ușile închise, iar CV-urile candidaților așa și nu au fost publicate pe site-ul Agenției Proprietăți Publice, conform rigorilor.

Atât Serghei Gramma, cât și Oleg Petelca, nu au răspuns la telefon pentru a comenta rezultatele concursului.

Cine este Serghei Gramma, noul director general al Întreprinderii de Stat “FEE-Nord”?

Până a ajunge în acest fotoliu, Serghei Gramma a activat timp de patru luni în calitate de director financiar al aceleiași companii (2 ianurie 2020 -1 aprilie 2020), ulterior avansând la fucția de director interimar (din 1 aprilie 2020).

Deși are un venit modest, Serghei Gramma este propietarul a două automobile, ambele dobândite în anul 2019. Conform declarației de avere și interese, depusă la Agenția Proprietății Publice (APP) pe data de 30 aprilie 2020, acesta a raportat venituri de 65 mii de lei din salariu de director financiar al întreprinderii. De asemenea, Gramma a beneficiat din partea Consiliului Municipal Bălți de indemnizație de 100 de lei. La capitolul bunuri mobile, Gramma a indicat două automobile, ambele dobândite în anul 2019. Este vorba de autoturismul Dacia Duster, produs în 2011 și achiziționat contra sumei de 60 de mii de lei, dar și despre un Volkswagen Passat, fabricat în 2009 și evaluat la 19 mii de lei. Totodată, conform documentului, Gramma nu deține nici o locuință.

Foto simbol : Dacia Duster, 2011

Foto simbol : Volkswagen Passat, 2009

Portalul de știri NordNews a scris în repetare rânduri despre condițiile obscure ale concursului pentru șefia Întreprinderii de Stat “FEE-Nord”.

Detalii:

Concurs cu cântec la FEE Nord. PSRM schimbă regulile jocului, pentru a-și promova omul

Alegerile directorului general al „FEE-Nord” se vor desfășura cu ușile închise