Deputatul Platformei DA, Stela Macari, a depus la Procurtura Genearală al doilea Denunț cu privire la cercetarea în cadrul unei cauze penale a acțiunilor președintelui raionului Dubasari, Grigore Filipov. Denunțul a fost făcut în baza unor imagini video făcute publice pe Telegram, în care Filipov oferă câte 300 de lei pentru voturi în favoarea PSRM la alegerile parlamentare din 2019. Banii erau oferiți locuitorilor din Transnistria aduși organizat să voteze la Criuleni.

Sesizare urmează a fi examinată prin prisma finanțării Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, deoarece banii oferiți de către Grigore Filipov au o proveniență neclară, iar sumele achitate sunt substanțiale. Astfel, dacă au fost corupți 1000 de alegatori suma achitată este de circa 300.000 - 400.000 lei”, se menționează în denunț.

De precizat că Platforma DA a mai depus în adresa Procurorului General un denunț în privința lui Grigore Filipov acum două săptămâni. Atunci au fost reclamate mai multe ilegalități comise de către acesta, inclusiv prin inacțiune, în contextul instalării celor 37 de posturi militare nelegitime de către forțele separatiste de la Tiraspol în Zona de Securitate a raionului Dubăsari.

Detalii: VIDEO // Cumătrul lui Dodon, filmat în timp ce oferă bani alegătorilor pentru ca să voteze PSRM la Parlamentare 2019

De precizat că Grigore Filipov este și cumătrul lui Igor Dodon. Mai exact, unul dintre fiii lui Grigore Filipov ar fi finul șefului statului. De asemenea, un alt fiu al lui Grigore Filipov este membru al Comisiei Electorale Centrale, care a fost delegat de PSRM. Este vorba de membrul CEC Vadim Filipov.

Detalii: Cumătrul lui Dodon cu „cetățenia” transnistreană, noul președinte al raionului Dubăsari