Veteranii au votat o Rezoluție în care condamnă faptul că „majoritatea parlamentară nu dorește să asculte problemele cetățenilor, Parlamentul a devenit un centru comercial în care totul se vinde și se cumpără, iar schemele lui Plahotniuc au fost preluate de Dodon și acoliții lui.

Ei denunță faptul că Igor Dodon, în goana după al doilea mandat, substituie toate puterile în stat și este gata să facă orice pentru a-și păstra puterea și trădează propriul popor, este gata să vândă sate întregi separatiștilor criminali de la Tiraspol în schimbul votului de la toamnă". Veteranii cer demisia Guvernului condus de Ion Chicu și instalarea unui guvern profesionist, neafiliat politic. Ei cer demisia președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi și a lui Igor Dodon, care ar duce la depășirea crizei politice și la alegeri libere în toamnă.

Foștii combatanți cer crearea unui departament al veteranilor care să promoveze drepturile și politici sociale pentru cei care au luptat.

Totodată, veteranii i-au îndemnat pe deputații din opoziție să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Ei au propus că joi, când va avea loc ședința Parlamentului, să se adune din nou în fața Legislativului.

Amintim că mai multe persoane s-au adunat astăzi în fața Parlamentului și protestează „față de inactivitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”. Majoritatea din cei prezenți sunt veterani ai războiului de pe Nistru.

Detalii: Protest în centrul Capitalei // Mai mulți veterani scandează „Jos Dodon”