Ministerul de Externe a actualizat informaţiile privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.

Resoctiv, după ce Guvernul României a adoptat Hotărârea privind prelungirea, până în data de 17 august 2020, a stării de alertă pe întreg teritoriul Romaniei, sunt păstrate restricţiile aprobate anterior, care pot fi văzute în documentul atașat. 

Intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei este permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19, cu amplasarea obligatorie în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal. Totodată, perioada de autoizolare a persoanelor străine, sosite în Ucraina dintr-un stat sau care sunt cetățeni ai statului cu o răspândire semnificativă a COVID-19, este sistată în cazul prezentării rezultatului negativ al testării COVID-19 prin metoda PCR, efectuată după trecerea frontierei de stat a Ucrainei.

Restricţiile de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost prelungite până la data de 01.08.2020.

Republica Austria a anunțat sistarea curselor aeriene din/în Republica Moldova din data de 16.08.2020 ora 00.00 până în data de 31.07.2020.

Intrarea în Bulgaria a cetățenilor statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă până în data de 31 iulie 2020. Restricțiile sunt valabile și în privința tranzitării.

Restul alertelor de călătorie pot fi văzute în documentul atașat.