Actualul Procuror General, Alexandr Stoianoglo ar face parte din anturajul afaceristului Veaceslav Platon pe care, recent, l-a ajutat să iasă din pușcărie. Informații deschise, dar și neoficiale arată că prin anii 2007-2010 interesele acestora s-au intersectat în mod evident.

Afirmații în acest sens a făcut Viorel Morari, fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

„Din informațiile apărute în spațiul public la acea vreme, Stoianoglo este o persoană a lui Platon. În perioada 2007-2009, așa cum se vehiculează, fiind avocat, Stoianoglo i-a prestat lui Platon servicii de consultanță din umbră. Intuiesc că Stoianoglo era persoană afiliată lui Platon și o persoană care a beneficiat de anumite surse financiare din partea lui Platon”, a declarat Morari.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a mai spus că mai multe bunuri și proprietăți costisitoare, care îi aparțin lui Stoianoglo, nu au fost declarate. În acest sens, Morari a exemplificat cu o afacere a soției actualului Procuror General, cu o mașină și un imobil de mii de euro.

Coincidență sau nu, dar în 2010, fiind deputat democrat, Alexandr Stoianoglo a votat alături de Platon și Cheptene împotriva unui proiect de lege de contracarare a corupției în sistemul judiciar. Stoianoglo a numit efectele proiectului drept iresponsabil și că „unele forțe politice ar urmări să-și subordoneze sistemul judecătoresc”. Tot în 2010, deputatul Chetene, o persoană din anturajul lui Platon a făcut mai multe sesizări la Curtea Constituțională, una dintre care, potrivit lui Viorel Morari, a dus la anularea dreptului organelor de resort de a anunța tranzacțiile suspecte. „Aceasta a fost piatra de temelie a Laudromatului rusesc”, a spus Morari.