Autoritățile ungare au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei. Astfel, după data de 15 iulie, cetățenilor moldoveni nu le va fi permisă intrarea în acest stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Budapesta, noile măsuri vor intra în vigoare la 15 iulie curent, și vizează clasificarea statelor de proveniență a resortisanților pe trei categorii – roșu, galben şi verde şi limitarea, în consecință, a trecerii frontierei de către persoanele care sosesc din aceste țări, respectiv: zona verde – intrarea permisă fără restricții, zona galbenă – intrarea permisă cu restricții și zona roșie – intrare interzisă.

Conform informațiilor prezentate de autoritățile ungare, Republica Moldova a fost inclusă pe lista statelor din zona roșie și, în consecință, cetățenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria. Pe lângă R. Moldova, în lista roșie au fost incluse Albania, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Macedonia de Nord, Muntenegru, Ucraina, precum și alte țări din Asia, Africa şi America de Sud.

Traficul de tranzit şi transportul de mărfuri fac excepție de la aceste reguli, precum şi deplasările oficiale. Guvernul ungar va reevalua listele țărilor în fiecare zi de miercuri, iar în caz de necesitate conținutul acestora poate fi modificat.