(UPDATE 17:09) Sursele din cadrul anchetei au declarat pentru Deschide.MD că Valerian Mânzat a fost reținut pentru faptul că a luat 20 de mii de euro de la soția unui moldovean condamnat în Rusia. Contra acestei sume, Valerian Mânzat urma să organizeze în decursul unei luni și jumătate transferul persoanei respective în Republica Moldova. Neputând să ”rezolve” cazul, o perioadă avocatul nu a răspus la telefon, iar zilele trecute acesta s-a întâlnit cu femeia și i-a întors 50 de mii de lei din suma totală. Femeia a scris o plângere în acest sens.

(UPDATE 16:44) Valerian Mânzat a fost reținut, spun sursele Deschide.MD.

(UPDATE 16:47) ”Confirm reţinerea unui avocat din Chişinău care este investigat într-un dosar de escrocherie. Acum procurorii şi ofiţerii CNA efectuează percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în birourile de serviciu ale avocatului, la domiciliu şi în maşinile lui. Acţiunile de urmărire penală sunt în desfăşurare, iar cu mai multe amănunte voi reveni pe parcurs”, a declarat pentru Deschide.MD, Angela Starinschi.

(UPDATE 16:24) Reprezentantul PG, Maria Vieru, a declarat pentru Deschide.MD că perchezițiile sunt efectuate de Procuratura Anticorupție, iar detaliii vor fi oferite presei mai târziu.

Mai mulți mascați au descins acum o oră în noul oficiu al avocatului Valerian Mânzat, spun surse ale portalului Deschide.MD care au observat ”asaltul”. Nu știm deocamdată ce instituție desfoșoară operațiunea și nici în legătură cu ce dosar. Avocatul nu a răspuns la telefon pentru a oferi detalii.

Precizăm că Valerian Mânzat, cunoscut pentru mai multe apariţii excentrice şi-a deschis recent un birou de avocaţi, chiar lângă Penitenciarul nr.13 din Chişinău.

În luna ianuarie 2017, avocatul vedetă Valerian Mînzat și-a deschis propria Casa de Avocatură. Acesta se prezenta drept „Million Dollar Lawyer" (trad. avocatul de un milion de dolari) și spune că este în căutare de clienți.

În luna mai 2015, Valerian Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.