Și-ar fi angajat soțul în calitate de șofer în cadrul direcției pe care o conduce. Este vorba despre șefa Direcției Finanțe și Economie a Consiliului Raional Fălești, Janna Cojocari. Funcționara este bănuită de conflict de interese și riscă să fie demisă.

Aceasta a refuzat să vorbească cu jurnaliștii portalului de știri NordNews.

Nu, eu nu dau nici un comentariu. Am dreptul să refuz orice comentariu? – Aveți dreptul. – Mulțumesc, la revedere”.

Reprezentanții Consiliului Raional Fălești au declarat că, o comisie specială urmează să decidă dacă Jana Cojocari va fi nevoită sau nu să-și părăsească locul de muncă.

Da, într-adevăr, doamna Cojocari activează în cadrul Consiliului Raional, deține șefia Direcției Economie și Finanțe. Domnul Cojocari, soțul ei, activează în calitate de șofer. Aceste momente le-am aflat acum, recent. Dacă este conflict de interese sau nu, urmează să spună organele abilitate, cât și administrația Consiliului Raional”.

Totul a ieșit la iveală acum două zile, după ce o scrisoare, care ar fi fost semnată de membrii Partidului Nostru a ajuns pe adresa Consiliului raional Fălești. În scrisoare se stipula că șefa Direcției Finanțe și Economie, împreună cu soțul ei, Ion Cojocari, ar folosi mașina de serviciu în scopuri personale.

Rugăm să fie luate măsuri aspre, ba chiar demisă, pentru că Janna Cojocari, în toți acești ani, aduce prejudicii colosale folosind banii statului. Sunt foto și video colectate și martori, contabilii care erau nevoiți să semneze foile de parcurs, care vor demonstra cum se folosește automobilul în interes personal”, se arată în scrisoare.

Primarul orașului Fălești și membru al formațiunii Politice Partidului Nostru, Alexandr Severin, susține că scrisoarea nu a fost semnată de membrii PN și că aceasta este o provocare la adresa formațiunii.

Nimeni dintre noi nu a scris și nu a expediat către Consiliul Raional nici o plângere. Este o plângere cu o sumedenie de greșeli gramaticale. În această plângere este o semnătură dubioasă care nicidecum nu aparține unui consilier din fracțiunea Partidului Nostru. Este un fals și o plângere care duce în eroare cetățenii dar și consilierii locali”.

Alesul local susține că scrisoarea cu semnătură falsă ar fi un joc murdar pus la cale de oponenții politici.

Oficial trimitem scrisori și interpelări printr-un model de scrisoare oficială a Partidului Nostru, cu adresa juridică, cu timbru și destinația indicată. Oficial, dacă expediem un demers sau o interpelare, aplicăm simbolica partidului, adreja juridică, conținul demersului și cel mai imporant indicăm numele, prenumele dar și semnătura consilierilor care semnează”.

Veaceslav Fusu, vicepreședintele raionului Fălești și membru PSRM, a declarat că nu știe prea multe despre scrisoarea buclucașă.

Eu, personal, despre conținutul acestei plângeri am aflat din mass-media, adică din Facebook. Eu personal astfel de plângere n-am scris și nici nu cunosc ca cineva din Partidul Socialiștilor să fi expediat această plângere”.

Reprezentanții Partidului Nostru urmează să depună o plângere la Procuratura Generală cu privire la fals în acte.