Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne (IGSU) au lucrat pe mai multe segmente importante pentru fortificarea digurilor de protecţie în sudul ţării.

Activităţi complexe de consolidarea unui baraj a avut loc în localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir, unde pe parcursul zilei de 10 iulie a fost construit un dig de peste 300 m cu înălţimea de 3 m. Construcţia are menirea de a proteja 48 de gospodării din localitate de riscul inundaţiilor. 

Acţiuni de consolidare a barajelor au avut loc şi în localităţile Văleni, Colibaşi şi Vadul lui Isac din raionul Cahul. În satul Vadul lui Isac specialiştii au avut misiunea de a bloca tubul de evacuare a apei din terasamentul căii ferate fiind folosiţi peste 50 de saci de argilă. La Văleni, salvatorii în comun cu autorităţile au construit un dig pe o distanţă de 20 m pentru protejarea a 40 ha de semănături.

Intervenţia angajaţilor IGSU a fost necesară şi în satul Colibaşi unde a fost construit un dig pe o distanţă de 15 m pentru protejarea grădinilor din apropierea unui canal de evacuare a apelor amplasat în nemijlocită apropiere de calea ferată. Aici specialiştii au utilizat 150 de saci cu argilă, reuşind prevenirea riscului.

Angajaţii IGSU vor continua să monitorizeze situaţia din ţară privind nivelul apei pe râurile Prut şi Nistru pentru prevenirea riscului de inundaţii.