Alex Guțaga, agent economic care are o mică afacere în domeniul turismului autohton, îl îndeamnă pe Ion Chicu să-și dea demisia, asta după ce premierul i-a sugerat să-și închidă afacerea și să-și caute alt domeniu de activitate.

Îndemnul lui Guțaga vine după ce i-a oferit lui Chicu o întrebare în cadrul unei emisiuni de la postul TV8, care viza turismul intern. 

„Ce logică este să interzici turismul intern și să-l favorizezi pe cel extern? Conform punctului 4.8 din decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică de pe 23 iunie 2020 activitățile în aer liber sunt interzise, nici măcat pentru 4 oameni, însă deja 4 avioane cu câte 240 de locuri au plecat în Turcia. De ce Guvernul a decis să ucidă turismul intern?”, a fost întrebarea adresată premierului. 

Chicu a spus că „nu vede raționament în faptul că cineva spune că Guvernul a decis să ucidă turismul intern” și a declarat:

„De-a lungul timpului sunt perioade când unele sectoare ale business-ului dispar, unele apar, că așa-i evoluția. Dacă sectorul respectiv va continua să se confrunte cu asemenea probleme, nu-i exclus că agenții economici din acest sector vor trebui să-și găsească alt business. Vă rog să fim realiști, este clar că dacă nu merge un sector sau altul, business-ul se schimbă...”, a răspuns Chicu.

În cadrul unui mesaj video pe pagina de Facebook a afacerii pe care o conduce, Guțaga a venit cu o replică la răspunsul premierului. Acesta îl întreabă pe Chicu „la care măsuri de protecție de la OMS s-a referit, care spun că activitățile în aer liber să fie interzise? În acest sens, andreprenorul se arată nedumerit de decizia Guvernului de a deschide săli de sport, bazine, SPA, Piața Centrală, specificând că în unele locuri nu există măcar o fișă epidemiologică, nu se ia nicio măsură de protecție și se face față că se ia temperatura.

Guțaga mai menționează că a trimis 4 scrisori la Guvern în care solicită explicații la acest subiect. Trei dintre acestea au fost respinse, însă la cea de-a patra încă nu are un răspuns până la moment. 

Astfel, antreprenorul nu a a găsit de cuviință decât să-i ceară demisia. 

„Eu înțeleg că mi-ați propus să-mi închid afacerea și să caut alt domeniu, dar eu am o altă propunere. De obicei când administrezi o afacere și o dai în bară o dată, a doua oară, a treia oară, ești dat afară și în loc este pus altcineva. Dați-vă demisia, dle. Chicu, nu faceți țara de râs. Asta-i unica țară cu activități în aer liber interzise și turism emițător favorizat”, a conchis Guțaga.