Parlamentul a aprobat candidaturile a trei membri noi în cadrul Consiliului Audiovizualului. Astfel, funcțiile vacante au revenit Alei Ursu-Antoci, Larisei Manole și lui Ion Robu. Ursu-Antoci și Manole sunt propuse pentru numire până la data de 7 decembrie 2023. În ce privește Ion Robu, durata mandatului ar urma să expire la data de 3 aprilie 2021.

De precizat că Ala Ursu-Antoci este, la moment, șef al cabinetului fracțiunii PSRM din cadrul Secretariatului Parlamentului. La fel, ea activează în calitate profesor la Colegiul de Ecologie din capitală. Potrivit CV-ului, ea nu a activat nicio zi în domeniul audiovizualului.

Larisa Manole este jurnalist cu o experiență de aproape 40 de ani. La moment, ea deține funcția de redactor în cadrul Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”.

Ion Robu, la fel, este un jurnalist experimentat, activând în diverse instituții mass-media din 1977. La moment este redactor-șef al revistei „Știința culturii fizice” (USEFS).

De precizat că cele trei funcții de membru al CA au devenit vacante după ce în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2019 și-au depus cererile de demisie Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui.