Bărbatul în vârstă de 60 de ani, care a fost reținut de oamenii legii, după ce a omorât un tânăr de 33 de ani, la începutul săptămîânii curente, în sectorul Botanica al capitalei, le-a povestit polițiștilor cu lux de amănunte cum a fost comisă crima. Îndeclarațiile făcute polițiștilor, făptașul susține că totul a început, după ce victima a pus în boxe o înregistrare adio a unei discuții pe care o avuse anterior, iar ulterior l-ar fi chemat afară și l-a atacat.

Polițiștii au fost alertați în seara zilei de 6 iulie , despre faptul că în curtea  blocului de locuit de pe str.  Trandafirilor din sec. Botanica, a fost un conflict între vecini cu altercație fizică.Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor, fiind solicitat și un echipaj medical. La locul faptei forțele  de ordine,  au stabilit în urma documentării,  că victima, un bărbat în vârstă de 33 de ani și bănuitul de 60 de ani, au ieșit în curtea blocului de locuit, între ei s-a iscat un conflict.  Ulterior în urma conflictului individul având asupra sa un cuțit , a aplicat mai multe lovituri pe suprafața corpului victimei, care ulterior în urma plagilor de cuțit primite, a decedat până la sosirea ambulanței”, se arată într-un comunicat al poliției captialei.

Suspectul  a fost încătușat și escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor unde acesta și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru ,,Omor”, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.