Primăria municipiului Chișinău a aprobat demolarea Cinematografului Gaudeamus și construcția în locull acestuia a unui bloc de locuit. Copia autorizației a fost semnată de viceprimarul Nistor Grozavu și de fostul arhitect-șef, Ion Carpov.

 

Potrivit autorizației, demolarea a fost aprobată pe 18 august, iar data de executare a lucrărilor de demolare nu va depăși trei luni.

Anterior, Grozavu a declarat autoritățile municipale nu au ce face, fiindcă atât clădirea cinematografului, cât şi terenul pe care este situat acesta sunt proprietate privată. Nistor Grozavu a mai spus atunci că proprietarul terenului a promis că la primele etaje ale complexului locativ vor fi câteva săli de cinematograf, inclusiv spaţii comerciale, oficii şi alte obiective de utilitate publică.

Proprietarul terenului este SC „Cristivlad” SA, cu activitate în domeniul jocurilor de noroc, organizarea loteriilor, întreținerea cazinourilor și a pariurilor sportive. Pe locul cinematografului Gaudeamus va fi ridicat un bloc de locuit.