Deputata PAS, Doina Gherman, aduce în atenția publică o situație gravă. Este vorba despre prețul exagerat al măștilor, care trebuiesc purtate zilnic pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Aceasta oferă un exemplu concret, cel al pensionarilor, care din pensia minimă pe care o au, jumătate ar trebui să o dea pe cumpăratul măștilor, care costă, în medie, 8,80 bucata. 

„Acest guvern nu are urechi să audă și ochi să vadă. Dacă o mască costă 8,80 lei, iar o persoană are nevoie de cel puțin 1-2 măști pe zi, atunci din 1132 lei (pensia minimă) - 528 lei, adică aproape 50%, se duc doar pe măști”, explică Gherman. 

Deputata a atașat și o poză cu mască, care ar trebui folosit 2-3 ore, însă din imagine se vede că aceasta a fost refolosită mult mai mult, ceea ce dă de înțeles că bătrânii pur și simplu nu au bani să-și asigure necesarul de măști. 

„Poza pe care o atașez în această postare e dovada clară, dureroasă că acest buget nu este pentru oameni. Guvernul e atât de orb și de incompetent, încât nu vede că oamenii sunt foarte săraci, iar în sate stau la coadă cu orele după pensii și intră pe rând cu aceeași mască. Pentru că pur si simplu nu au bani să-și cumpere măști pe care să le schimbe la fiecare 2-3 ore - lucru ușor de înțeles făcând un calcul matematic”, scrie deputata.

Deși PAS a venit cu ideea de a se livra măști chirurgicale gratuite pentru cei din grupul de risc, Gherman susține că nu au fost auziți. Astfel, pentru o asemenea admnistrare defectuoasă a pandemiei, guvernul ar trebui cercetat penal. 

„Un stat care se îngrijește cu adevărat de cetățenii săi este dator să îi sprijine pe vârstnicii solitari, mai ales în aceste timpuri grele. PAS a propus să se organizeze livrarea pachetelor alimentare şi să se ofere lunar cel puţin 10 măşti chirurgicale gratuite pentru cei din grupul de risc, dar nu am fost auziți. Pentru modul defectuos în care a administrat pandemia, pentru toate deciziile luate împotriva oamenilor, acest guvern trebuie cercetat penal!”, a conchis Doina Gherman.