Urmărirea penală în dosarul fostului consul al Republicii Moldova la Bologna, Nicolae Nucă va fi încheiată în timpul apropiat, cazul urmând a fi depus în instanţă.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Maria Vieru, reprezentantul Procuraturii Generale, care a adăugat că fostul consul se află acum în arest, iar „Procuratura Anticorupţie generalizează toate acţiunile de urmărire penală efectuate şi cuantumul probelor acumulate pînă în prezent pentru a finaliza şi expedia dosarul în judecată”.

Nicolae Nucă este învinuit de trafic de influenţă după ce a fost reţinut în luna decembrie de procurorii anticorupţie şi SIS. El este bănuit de faptul că lua bani de la cetăţeni de origine arabă pentru a le perfecta anumite acte de intrare şi aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Reținerea a avut loc la Chișinău și vizează activitatea infracțională descrisă în dosarul consulului moldovean la Istanbul, Veaceslav Filip, reținut și el.

Veaceslav Filip, consulul general al Republicii Moldova la Istanbul, a fost reținut la 16 noiembrie de către procurorii anticorupție în cadrul unui dosar de corupție. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a declarat ulterior că a luat notă de reținerea lui Veaceslav Filip și a cerut organelor de drept, presei și publicului să respecte, până la probe contrarii, prezumția nevinovăției.