Doi copii au ajuns la sptial, după ce s-au intoxicat cu substanțe chimice. Incidentele au avut loc weekend-ul trecut în raionul Cahul. Micuții au fost aduși la Institutul mamei și copilului din municipiul Chișinău, iar potrivit lui Maxim Cazacu, prutătorul de cuvânt al instituției, starea de sănătate a acestora este satisfăcătoare.

Primul caz a avut loc în localitatea Văleni, raionul Cahul, unde un copil de numai un anișor s-a intoxicat cu detergent. Cel de-al doilea caz a avut loc în municipiul Cahul, unde un copil de 3 ani s-a intoxicat cu pesticide pentru prelucrarea viței de vie.

Contactat telefonic, Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al  Institutul mamei și copilului din municipiul Chișinău, a declarat pentru Deschide.MD că ambii copii sunt internați în secția toxicologie.

„Aceștia sunt conștienți, iar starea de sănătate este satisfăcătoare. Vor urma tratamentul de dezintoxicare corespunzător”, a precizat Cazacu.

Poliția din Cahul a inițiat anchete în ambele cazuri și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-au intoxicat copii.