În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 8 750 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 466 traversări persoane, dintre care 1 966 treceri la frontiera moldo-română, 784 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 716 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PTF Aeroport Chișinău - 1 705 traversări persoane;
PTF Leușeni – 1 105 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați - 566 traversări persoane;
PTF Sculeni - 292 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Reni – 208 traversări persoane. 
 
Totodată, pe parcursul a 24 de ore (04.07.20), polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- 14 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
- două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate;
- cinci cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- două persoană a fost identificată la trecerea frontierei cu consemn național.
 
În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 8 750 persoane și completate 4 466 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.
 
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 372 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
 
NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.