Un medic de familie din Fălești a fost răpus de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Centrul De Sănătate din Fălești pe pagina de Facebook a instituției.

„Cu profund regret anunțăm decesul medicului de familie Hangan Ion, care s-a alaturat listei medicilor-Eroi ce au pierdut lupta cu cruțătoarea infecție COVID-19. Și-a dedicat viața și sănătatea pentru populația r.Fălești și Ungheni. A stat la straja sănătații multor familii, copii și maturi. A activat aproape jumatate de secol cu responsabilitate și devotament, fiind un specialist foarte bun. Condoleanțe rudelor, familiei, colegilor”, se arată în mesajul instituției medicale. 

Acesta este al 26-lea deces înregistrat în rândul lucrătorilor din sistemul de sănătate, însă nu a fost deocamdată anunțat oficial de Ministerul Sănătății. 

UPDATE 09:45 - Ministerul Sănătății anunță oficial decesul medicului Ion Hanganu, în vârstă de 72 ani, din raionul Fălești. Acesta a fost internat la data de 14 iunie, la Spitalul Clinic Repulican. Ion Hanganu a activat în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Pîrlița, r-nul Ungheni. Ministerul Sănătății exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.

Acesta este cel de-al 576-lea deces în R. Moldova.