UPDATE // 17:00// Potrivit lui Emil Gaitur, purtătorul decuvânt al PCCOCS, în cadrul investigării situației privind asamblarea echipamentelor aeronautice, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmărește să stabilească cu exactitate tipul, apartenența, proveniența și destinația corpurilor delicte ridicate.

„Cu referire la persoanele implicate: primar, au fost recunoscute în calitate de bănuiți 10 persoane, în vederea stabilirii circumstanțelor ce constituie obiect al investigațiilor. Cu referire la 5 din ei (muncitori simpli), a fost dispusă scoaterea lor de sub urmărire penală și audierea în calitate de martori, cu ulterioara confruntare cu administrația întreprinderii. Trebuie să menționăm faptul că procurorii nu urmăresc persoane, ci fapte infracționale; ei întreprind toate acțiunile pentru acumularea probelor și nu tind spre aplicarea măsurilor preventive pentru a impresiona”, susțien Gaitur.

Știrea Inițială

Persoanele reținute în cazul asamblării clandestine a echipamentelor aeronautice la Criuleni, au fost eliberate. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Ion Caracuian, șeful PCCOCS.