Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, dezminte declarațiile făcute astăzi în Parlament, de către deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, cu referire la vizita sa la ședința Legislativului.

„Nu am avut intenția să particip astăzi la ședința Parlamentului. Nu înțelem de unde au apărut astfel de informații, de unde au fost luate asfel de informații. Este clar că aceste informații sunt o încercare de a implica Procuratura în activitățile politice. Acum o să venim cu un comunicat în acest sens”, a declarat procurorul general Alexandru Stoianoglo, jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă.

Totodată,  PG a remis un comunicat prin care susține că informațiile despre venirea lui Stoianoglo în Parlament sunt insinuări și speculații, dar și că Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică.

„De asemenea, Procuratura reconfirmă că, nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele din gestiune. Pe această cale ne exprimăm speranța că procurorii vor fi lăsați să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanță și importanță majoră, restanțe la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare. Facem repetat, apel, către toți exponenții politici care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanța asigurării independenței justiției, să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept”, se arată în comunicat.

Amintim că deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat că prin faptul că deputaţii nu au  venit astăzi în Parlament au făcut „jocul lui Plahotniuc” (fostul lider democrat Vlad Plahotniuc).

,,Cei din ACUM au blocat vizita procurorului general în Parlament şi toate declaraţiile dumneavoastră sunt lovite de nulitate, în condiţiile în care faceţi jocul oligarhilor”, a spus deputatul.

Vlad Batrîncea a adăugat că procurorul general Alexandru Stoianoglo nu poate fi audiat pentru că nu s-a convocat plenul Parlamentului.

,,Cei din blocul ACUM să înţeleagă: azi trebuia să vină procurorul general, aţi făcut o mare favoare lui Candu (liderul Pro Moldova). Decizia vă aparţine”, a mai spus acesta.