Dodon a fugit astăzi de presă și a fost întâmpinat cu proteste la monumentul lui Ștefan cel Mare la împlinirea a 516 ani de la trecerea în neființă.

Un grup de persoane, printre care se număra și liderul PL, Dorin Chirtoacă, au scandat peste drum de monument către Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

„Nu mai aveți nicio demnitate. Dați-vă demisia. Oamenii Republicii Moldova să-și aleagă prezentul. Ați ajuns să furați deputați și să-i alungați peste hotare. Dodon, rușine! Demisia. Afară. Jos kuliok”, a strigat Dorin Chirtoacă.

După ce au depus flori reprezentanții conducerii țării, au făcut câțiva pași înapoi și au discutat până când s-au salutat cu primarul capitalei, Ion Ceban. Cel din urmă a făcut declarații de presă, dar nu a vrut să comenteze incidentele propriu-zise.

Atunci când, Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi s-au îndreptat spre mașinile de serviciu, presa a încercat să se apropie pentru a lua declarații. Accesul a fost împiedicat de către angajații SPPS. În fapt, o jurnalistă de la postul de televiziune tv8 a fost obstrucționată a fost bruscată și împinsă de către un angajat al SPPS.

Sursa: realitatea.md