Serviciul de Informaţii şi Securitate „neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările” privind implicarea instituției în „presupusele rețineri, chestionări sau transportare” efectuate în privinţa deputatului Ștefan Gațcan.

În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public privind implicarea Serviciului de Informaţii şi Securitate în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa domnului Ștefan Gațcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei”, se menționează într-un comunicat de presă al SIS.

Instituția menționează că își realizează atribuțiile în conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, precum și garanțiilor mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate”,  precizează Serviciul.

Amintim că Renato Usatîi a declarat aseară că Ștefan Gațcan a fost scos din țară de președintele Dodon dar și că acesta este însoțit de SPPS.

Detalii: Renato Usatîi susține că Igor Dodon l-a scos pe Ștefan Gațcan din R. Moldova