Președintele formațiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, anunță că a depus un denunț la procuratură în care a informat organul de stat despre coruperea deputatului Ștefan Gațcan, dar și alte cazuri de tentativă de corupere a altor deputați socialiști.

„Am depus la procuratură un denunț, în care am informat despre coruperea deputatului Ștefan Gațcan. În denunț am notat și alte cazuri de tentativă de corupere a unor deputați din fracțiunea PSRM. La sugestia procurorilor, pentru a păstra secretul anchetei, conținutul denunțului deocamdată nu poate fi făcut public. Sper, la fel ca și întregul popor, că oamenii legii vor trage la răspundere atât pe cei care cumpără deputații cu milioane de dolari, cât și pe alesul care și-a vândut mandatul”, scrie Furculiță pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul subliniază că Ștefan Gațcan trebuie să renunțe la mandatul de deputat, pe care, așa cum susține socialistul, l-a „obținut prin munca și efortul echipei PSRM”.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat astăzi că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”. În acest sens, PSRM rămâne cu 36 de mandate, iar coaliția de guvernare cu 49 de voturi.

Ștefan Gațcan a ajuns deputat în urma alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești din 15 martie 2020.

Detalii: (DOC) Lovitură pentru PSRM. Un deputat părăsește fracțiunea și aderă la Pro Moldova