UPDATE //23:45 // Potrivit lui Alexei Grosu, șeful-adjunct al INSP, oamenii legii au stabilit că nu este vorba despre o cursă ilegală, așa cum se vehicula anterior, dar a fost un accident în lanț cu implicarea a trei automobile de marca Porsche, Mercedes și Toyota. Totodată, fiind testați alcooscopic cu aparatul Drager, rezultatele au arătat că șoferii automobilelor implicate în accident nu erau în stare de ebrietate.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

O mașină de teren de marca Porsche a fost grav avariat, după ce s-a izbit violent într-un stâlp. Accidentul a avut loc în această seară pe strada Gheorghe Asachi, din cartierul Telecentru al capitalei, iar potrivit martorilor oculari șoferul s-ar fi luat la întrecere cu un alt automobil de aceeași marcă.

Din imaginile publicate pe o rețea de socializare se vede că în urma impactului, mașina a fost grav avariată, iar martorii oculari susțin ă în ea s-ar fi aflat trei tineri în stare de ebrietate.

Martorii accidentului susțin că șoferul mașinei avariate s-ar fi luat la întrecere cu un alt Porsche, însă care ar fi fugit de la locul accidentului.

Amintim că anterior Parlamentul a votat un proiect de lege prin care participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice ar putea fi sancționată penal.

Potrivit proiectului, Codul penal al Republicii Moldova se propune a fi completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale. Astfel,  participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei  la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

sursa foto: Facebook.COM // GMB