Procurorul-șef suspedant al PA Viorel Morari susține că arestarea sa a a fost prima piesă din jocul de eliberare a lui Veaceslav Platon. Morari adaugă că odată cu reținerea sa, Procuratura Generală a lăsat impresia de culpabilitate iar acesta a fost motivul de la baza deciziei de revizuire a dosarului raiderului nr. 1 în spațiul CSI, Veaceslav Platon.

În cadrul unui interviu pentru știripesurse.ro, Viorel Morari a declarat că în anturajul lui Dodon se cunoștea din luna octombrie 2019 despre faptul selectării și numirii a lui Stoianogolo Alexandr în funcția de Procuror General al Republicii Moldova, care a avut loc abia la 28 noiembrie 2019

Fiind întrebat care este miza mai mare în urma reținerii sale, Morari a declarat că intuiește că ar fi eliberarea lui Veaceslav Platon.  

„Aveți dreptate, miza nu am fost eu. O modalitate pentru a compromite ancheta sau pentru a stopa o investigație și lovești în persoana responsabilă de anchetă. Al doilea aspect, dosarul pe care eu sunt acuzat, pretinsul om de afaceri care recent a fost eliberat este persoană vătămată și indică pagube de peste 300 mln dolari. Miza de fapt a fost eliberarea lui Platon”, a fostul șef al PA.. 

Viorel Morari a adăugat că dosarul său avea drept miză compromiterea Procuraturii Anticorupție, acesta fiind un motiv temeinic de a cere revizuirea lui Veaceslav Platon. 

„Nu poți vorbi despre existența părții vătămate pentru că Platon nici nu știa despre existența dosarului penal. Existența dosarului în sine nu a prejudiciat pe nimeni cu atât mai mult 300 mln dolari. Dosarul în privința mea a urmărit compromiterea Procuraturii Anticorupție. Probabil că ei așteptau o condamnare foarte rapidă a mea, indiferent ce pedeapsă pentru a avea motiv ca să revizuiască dosarul Platon. Între timp un pic lucrurile s-au schimbat și au mers pe altă cale”, a precizat Morari.