73.7% dintre dintre cetățenii români din dreapta Prutului își doresc Unirea României cu Republica Moldova. Cifra este în creștere față de 68% în septembrie 2019.

În același timp 22.7% se opun acestei idei. 3.7% nu știu sau nu răspund.

Persoanele peste 45 de ani, cu un nivel de educație mediu, inactivi pasivi susțin Unirea României cu Republica Moldova într-o măsură mai mare decât celelalte categorii.

Menționăm că, în R. Moldova, conform ultimului sondaj, 33% din cetățeni ar vota pentru Unirea cu România, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum.

Detalii: SONDAJ FOP // Peste 30% din cetățenii R. Moldova ar vota pentru Unirea cu România

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat de Inscop Research la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI). Datele au fost culese  în perioada 25 mai  – 5 iunie 2020  pe un eşantion de 1050 subiecţi reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.