Oamenii legii au pornit un dosar penal pe numele șoferului care a provocat sâmbăta trecută, 20 iunie, un grav accident la Comrat care s-a soldat cu decesul a două tinere și rănirea gravă a altor câteva persoane, dintre care doi copii.

Contactată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că șoferii celor două automobile implicate în accident încă se află în spital, însă oamenii legii au pornti un dosar penal pe numele șoferului cu BMW.

„Pe numele său a fost pornit un dosar penal în baza articolului 264 alin. 5)  pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat decesul a două sau mai multor persoane. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, dânsul riscă să se aleagă cu închisoare de la 6 la 10 ani, dar și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, susține Bețivu.

Potrivit lui Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, unde au fost aduse cele două fetițe de 7 și repectiv 3 ani, victime ale accidentului, până când nu sunt schimbări esențiale ale stării de sănătate ale acestora. Pe parcursul zilei de ieri, 22 iunie, fetița de 3 anișori a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Amintim că, sâmbăta trecută, șoferul unui BMW se deplasa cu viteză excesivă, iar a într-o curbă, din cauza asfaltului umed, a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens. BMW-ul s-a izbit frontal într-un automobil de marca Peugeot care venea din parte opusă și în care se afal o familie.

În urma impactului, o tânără însărcinată, în vârstă de 31 de ani din BMW a murit pe loc, iar mama celor două fetițe de 7 și 3 ani din Peugeot, în vârstă de 27 de ani a murit câteva clipe mai târziu, la spital. Tatăl fetițelor, dar și șoferul care s-ar face vinovat de accident, au fost transportați la spital în stare gravă.

Oamenii legii au pornit o anchetă în acest caz și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Accidentul de la Comrat. Cele două fetițe, internate în reanimare la Institutul Mamei și Copilului

Detalii despre tragicul accident de la Comrat, soldat cu decesul a două tinere. Șoferul BMW-ului s-ar face vinovat

UPDATE (FOTO) // Coliziune frontală, la Comrat. O femeie a murit, iar cinci persoane - rănite