Fostul director al Apă-Canal Chișinău Constantin Becciev cere aproape 300 de mii de lei prejudiciu material și moral urmare a destituirii sale din funcție. Avocatul acestuia a declarat la finele ședinței de judecată de azi că prejudiciul material crește cu fiece zi de tergiversare a procesului. Mai mult ca atât el susține că actuala șefă la Apă-Canal, Veronica Herța, n-a fost împuternicită pentru a semna demisia lui Becciev.

Potrivit avocatului Oleg Efrim, din cei aproape 300 de mii de lei, 100 de mii - sunt solicitați în calitate de prejudiciu moral pentru lunile în care fostul șef de la ACC nu a activat.

Noi considerăm că doamna Herța nu avea statut necesar pentru concedierea lui Becciev”, a declarat el.

Reprezentanții Veronicăi Herța, care a absentat azi de la ședință pe motiv de boală, îl contrazic pe Efrim. Potrivit lor, decizia a fost legală, întrucât la acel moment Herța deținea funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SA Apă-Canal.

Acum o săptămână Veronica Herța ne-a comunicat că pe 2 septembrie Becciev a depus o cerere de plecare în concediu pentru perioada 5 septembrie 2016 - 23 martie 2017, solicitând ca ulterior să-i fie acceptată demisia din calitatea de director de la Apă-Canal. Adunarea Generală a întreprinderii a decis anularea concediului cu demisia ulterioară.

Amintim că Constantin Becciev, este învinuit de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, el favoriza firmele administrate de fiica sa, de la care cumpăra bunuri la prețuri majorate. Astfel, întreprinderea a procurat un automobil de model Volkswagen Touareg de 650 de mii de lei, un aparat de cafea în valoare de 80 de mii de lei, o tumbă pentru televizor de 30 de mii de lei, o masă de conferințe de 150 de mii de lei dar și un televizor de 50 de mii de lei. În acest sens bugetul întreprinderii a fost prejudiciat cu peste două milioane de lei.