Șeful Biroului Național de Statistică (BNS), Vitalie Valcov, dă asigurări că instituția pe care o conduce se va încadra în timp, pînă la data de 31 martie 2017, pentru a anunța rezultatele Recensămîntului populației și locuințelor, realizat încă în anul 2014. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

Vitalie Valcov a declarat că BNS este pe ultimii 50 de metri pînă la finalizarea procesării datelor recensămîntului și publicarea lor.

„Așa cum este prevăzut de hotărîrea Guvernului, lucrul acesta trebuie să-l facem pînă la 31 martie. Noi, timp de un an, am făcut un volum enorm de lucru. Ne-au mai rămas cîteva activități, pe care trebuie să le finalizăm, inclusiv pregătirea tabelelor și pregătirea pentru diseminarea și comunicarea datelor. Din păcate, nu pot comunica prematur careva date, pînă la data de 31 martie. Mai mult decît atît, vreau să vă spun că, eu nici nu mă interesez despre aceste cifre. Se lucrează, și atunci cînd ele vor fi finale, atunci le vom prelua și vom prezenta publicului", a declarat șeful BNS.

Precizăm că la o întâlnire informală cu jurnaliștii, premierul Pavel Filip a declarat că a expediat în adresa organelor de anchetă demersuri privind mai multe încălcări care i-au fost raportate în procesul de realizare și procesare a datelor Recensamântului din 2014.