Corpul neînsuflețit al maestrului Ion Ungureanu va fi depus astăzi la La Palatul Național, unde atât rudele cât și persoanele apropiate artistului își vor putea lua rămas bun de la el.

Aseară sicriul cu corpul neînsuflețit al artistului a fost adus în jurul orei 23:00 la biserica „Sfînta Teodora de la Sihla", iar astăzi în jurul orei 10:00 va fi adus pentru un omagiu de rămas bun în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, după care cortegiul funerar se va îndrepta către Cimitirul central armenesc, unde va fi înhumat la locul său de veci.

În acest context ținem să precizăm că ieri președintele Igor Dodon a decis că nu va decreta 31 ianuarie - zi de doliu naţional în memoria maestrului Ion Ungureanu, chiar dacă premierul Filip a solicitat șefului statului acest lucru. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către „persoana de încredere” a Președintelui, Ion Ceban.

Sursa citată a comunicat că în cadrul evenimentelor funerare șeful statului va delega Orchestra prezidențială și Garda de onoare, însă, nu va decreta zi de doliu.

Tot ieri, primăria Capitalei a anunţat că va propune Consiliului municipal Chișinău ca o stradă sau o instituție din oraş să poarte numele regretatului artist Ion Ungureanu.

Ion Ungureanu s-a născut pe 2 august 1935, satul Opaci, Tighina. A îndeplinit funcția de ministru al culturii și cultelor al Republicii Moldova (6 iunie 1990 – 5 aprilie 1994) și a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova în anii 1990-1994.

Ion Ungureanu a fost unul dintre pilonii mișcării de eliberare națională și deputat în Primul Parlament. În perioada anilor 1990 - 1994 a deținut funcția de ministru al Culturii.