Un număr de 185 de sportivi membri ai loturilor naţionale sportive vor beneficia de vitamine şi preparate nutritive necesare desfăşurării antrenamentelor. Secretarul de stat în domeniul tineret şi sport, Ivan Gheorghiu, a menţionat că pregătirea lotului sportiv pentru participarea la jocurile olimpice reprezintă o prioritate a Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, iar acest lot de vitamine şi preparate nutritive va contribui la o mai bună pregătire a sportivilor pentru cea mai importanţă competiţie internaţională.

„Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt o provocare şi în acelaşi timp o oportunitate pentru noi şi sportivii noştri de a ne afirma pe scena sportului de performanţă. Reluarea treptată a antrenamentelor sportivilor, cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecţie împotriva răspândirii infecţiei virusului COVID-19, reprezintă un pas important în realizarea acestui obiectiv”, a afirmat oficialul.

Menţionăm că, pentru procurarea vitaminelor şi preparatelor nutritive pentru sportivii loturilor naţionale, MECC a alocat în acest an din bugetul de stat suma de două milioane de lei.