Sâmbătă, duminică și luni cimitirele pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Sâmbătă, duminică și luni cimitirele pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. Este decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală, care s-a întrunit astăzi în ședință. Așa cum am declarat, această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creștere”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ceban, doar în Cimitirul Sf.Lazăr din Chișinău („Doina”) sunt 280.000 de morminte, și dacă „cel puțin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar”.

Plus, dacă cei prezenți își vor împărți pomeni, așa cum este la noi la ortodocși, riscul este extrem de mare. Asta în contextul în care, la ziua de astăzi, chiar dacă medicii sunt echipați, iar instituțiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sunt disponibile 191 de paturi”, a precizat Ceban.