Șase oameni au mai murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Este vorba despre trei bărbați și trei trei femei, cu vârste cuprinse între 51 și 70 de ani. Despre aceasta a anunțat ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, 8 oameni au murit de COVID-19.

Bărbatul de 70 de ani, din raionul Sângerei, a fost internat la Spitalul Clinic din Bălți pe 29 mai. Acesta mai suferea de hipertensiune arterială gr. III, edem cerbral, insuficiență poliorganică.

Și o locuitoare a municipiului Chișinău a pierdut lupta cu noul virus. Femeia avea 63 de ani și a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic din Bălți pe 4 iunie. Aceasta mai avea comorbidități: boală cronică renală, nefropatie  și glomerulopatie diabetică, anemie cronică.

Un alt bărbat din Sângerei s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Acesta a fost internat pe 30 mai la Spitalul Clinic Republican, fiind diagnosticat, pe lângă COVID-19, cu insuficiență cardio-respiratorie acută, infarct miocardic vechi, diabet zaharat și obezitate gr. III.

O altă victimă a virusului este un bărbat de 70 de ani, din Cahul, care a ajuns la Spitalul Clinic Municipal nr.1 pe 23 mai. Acesta mai suferea de: insuficiență cardiovasculă, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

În sudul țării a mai fost înregistrat un deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 51 de ani, din Comrat, care a fost internată în stare gravă la Spitalul din Comrat pe 3 iunie. Aceasta mai avea și diabet zaharat.

Cea de-a șasea victimă este o femeie de 59 ani, din mun. Bălți. Aceasta a fost internară la spitalul din oraș pe 3 iunie, fiind în stare gravă. Pe lângă COVID-19, femeia mai suferea de diabet zaharat, obezitate gr. III, edem cerebral.

Astfel, până în prezent, 323 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de noul virus.