Igor Dodon mărturisește lui Vlad Plahotniuc că ar expedia periodic notițe liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, prin care l-ar informa despre situația din Republica Moldova. Cel puțin acest lucru îl menționează Dodon în recentele înregistrări video publicate de deputații Iurie Reniță și Lilian Carp.

Într-o altă imagine publicată de cei doi deputați, Dodon recunoaște că i-a scris tot timpul lui Putin despre situația din Moldova.

„Nu, eu scriam... Eu scriam, era țâță, eu tot timpul îi scriu lui Putin”, afirma Dodon.

Secvențele prezentate azi presei au fost filmate în iunie 2019, la sediul PDM, unde Dodon discuta cu Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov.

„Un șef de stat face rapoarte despre situația politică din RM. Procuratura și SIS trebuie să se autosesizeze să vadă dacă Igor Dodon nu este un pericol”, a declarat Lilian carp.

Deputatul Iurie Reniță a spus că a primit imaginile video în căsuța poștală de la Parlament, așa ca în primul caz. „Ca deputați, primim corespondență de la toți cetățenii. De aceea, nu contează atât partea tehnică a lucrurilor, cât actele incontestabile de trădare de patrie și de corupție. Au venit cum au venit și cele anterioare. Imaginile au venit la momentul potrivit”, a spus deputatul.

 Imaginile sunt deținute și de Procuratura Generală. Deputatul Lilian Carp dă asigurări că materialele nu sunt montate. Cei doi deputați au mai declarat că vor cere Procuraturii să examineze dacă Igor Dodon nu este pasibil pentru a fi tras la răspundere pentru trădare de patrie în același timp solicită autosesizare PG

Amintim că, pe 18 mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

Ulterior Procuratura Generală l-a invitat pe deputată să depună o plângere în acest sens, motivând că nu se poate autosesiza.

Detalii: DOC // Reniță cere PG să stabilească autenticitatea imaginilor cu Dodon și „culioku”