O bubuitură a răsunat în proximitatea clădirii Ministerului Afacerilor Interne, iar tradicul rutier a fost suspendat, după ce un carabinier a depistat pe trotuar o pungă care i s-a părut suspectă și a alertat poliția. Incidentul a avut loc cu puțin timp în urmă la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Armenească, din centrul capitalei.

Contactat telefonic, Dorin Bînțu, șeful IP Centru, a declarat pentru Deschide.MD că poliția a fost alertată despre sacoșa suspectă de către un carabinier. Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Centru, geniștii, dar și salavatorii.

„Oamenii legii au sistat circulația rutieră, dar și au izolat zona. Nu a fost vorba despre niciun obiect explozibil, însă geniștii au efectuat o deflgrație controlată conform protocololului”, ne-a spus Bînțu.

Alina Zbancă, consilierul pe comunicare a Ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ne-a declarat că obiectul care a trezit suspciuni era o pungă în care se afla un ceas de perete și flori.

 Oamenii legii urmază să stabilească cum a ajuns punga lângă MAI, fiind verificate și imaginile camerelor de supraveghere din preajmă. Nu este exclusă versiunea că cineva a uitat pur și simplu punga în stradă.

sursa video: zdg.md